W przyrządzaniu takich dań mięsnych jak kotlety czy bitki nieodzowne okazuje się użycie tłuczka. Tłuczek do mięsa to jedno z podstawowych narzędzi kuchennych. To dzięki jego zastosowaniu mięso zostaje rozbite na właściwą grubość, a wszystkie zawarte w nim ścięgna zostają przerwane. Taki zabieg powoduje, że kotlety i bitki są kruche, łatwe w jedzeniu i mogą zostać doskonale wysmażone. W sklepie z narzędziami kuchennymi Prolida znajdziemy kilka modeli tłuczków. Obok klasycznego, doskonale wyważonego i łatwego w użyciu tłuczka, znajdziemy też innowacyjny tłuczek do mięsa Victor ProChef. To specjalne urządzenie, które pełni funkcję nie tylko tłuczka, ale również siekacza. Wbudowane w niego ostrza nie tylko rozbiją mięso, ale przyczynią się do nadania mu szczególnych walorów smakowych, bo pozwolą na dogłębne wprowadzenie przypraw.